Yeni teknolojiler ve sürdürülebilirlik, “La Notizia”nın odak noktası

VividLol

New member
“Leonardo, giderek daha yeşil bir gelecek için araştırmaya odaklanıyor.” Bu, yeni bir sistemin kurulmasına adanmış uzun La Notizia makalesinin başlığıdır. Leonardo Laboratuvarları 4 dikey sürdürülebilirlik konusuna ayrılmış araştırma alanı: dekarbonizasyon, döngüsellik, çevresel etkinin azaltılması ve sürdürülebilirliği mümkün kılan teknolojiler.

Böylece Leonardo Laboratuvarları, sürdürülebilir bir geçişe ulaşmayı amaçlayan yeni teknolojilerin potansiyelini keşfetmek için kapsamlarını genişletti. Araştırma alanları, hesaplama verimliliğini ve güç tüketimini iyileştirmek ve dolayısıyla ilgili CO2 emisyonlarını azaltmak için optimize edilmiş yeni algoritmalara sahip “yeşil kodlama” ve yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) sistemlerinin enerji verimliliğini iyileştirme üzerinde çalışmasını sağlayan “yeşil bilgi işlem” içerir. daha yüksek performanslı soğutma sistemlerinin geliştirilmesi ve üretilen ısının yeniden kullanılması.

Makalenin kapsadığı diğer konular arasında, şirketin döngüsel yaklaşımında belirleyici bir etkiye sahip olan gelişmiş havacılık malzemeleri üzerine araştırma ve Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları (SAF) ve hava taşımacılığının dekarbonizasyonuna katkıları, uygulamalarının değerlendirilmesi ve SAF’nin karışımlarında kullanılması için onay almak amacıyla bunları Leonardo’nun ürün portföyüne giderek daha fazla uyarlama 50’den fazla% geleneksel jet yakıtı ile. Son olarak, uydu veri analizine dayalı olarak, su stresi, biyoçeşitlilik gibi çevresel sorunlara yönelik çözümler ve kentsel alanlarda toplu taşımanın verimliliğini artırmak için dijital önlemler hakkında daha fazla bilgi verilmektedir.
 
Üst