Yazılım Geliştiriciler: İş Piyasasının Altına Hücum Günleri Bitti mi?

Saberie

Active member
Yakın zamana kadar, yazılım geliştirme alanında kariyer yapmak isteyenlerin garantili bir işi varmış gibi görünüyordu. BT iş piyasası vasıflı işçiler için çaresizdi. Amazon, Meta ve diğer ABD teknoloji şirketlerinin toplu işten çıkarmaları, bu bariz kesinliği bir şekilde sarstı. Bir geliştirici blogu şimdi başka bir göstergeye, yani iki büyük yazılım geliştirici iş panosundaki iş ilanlarının sayısına yöneldi.


The Pragmatic Engineer’ın blog gönderisinde çizilen resim karışık. Hacker News’teki aylık “Who’s Hiring” başlığındaki iş ilanlarının sayısını ve iş komisyoncusu Indeed tarafından yayınlanan rakamları değerlendirdik.

Korona patlaması neredeyse her yerde sona erdi


Hacker News’ten alınan veriler, açık işlerin 2020’nin başlarında önemli ölçüde düştüğünü gösteriyor. Ancak bu büyük bir krize dönüşmeden önce bir geri dönüş oldu. Korona ve evden ofis ve evde eğitim dahil olmak üzere hızlı dijitalleşme ile Nisan 2020’de hızlı bir toparlanma yaşandı ve bu, 2021’in sonunda karantina aşamalarının sona ermesiyle tekrar durdu.


Bu, blog tarafından derecelendirilen ve aynı zamanda 2020’de hızlı bir artış kaydeden Indeed’den alınan rakamlarla uyumludur. ABD’de, rakamlar hala 2020 seviyelerinin üzerinde olmasına rağmen, Temmuz 2022’de önemli bir düşüş eğilimi başladı. Avrupa, işgücü piyasasındaki durum bazen çok daha rahattır. Almanya’daki tekliflerin sayısı Ocak 2023’e kadar sadece biraz azaldı ve Fransa’da artmaya devam ediyor.


(mki)



Haberin Sonu
 
Üst