WeAreDevelopers: Sir Tim Berners-Lee, Berlin’deki WAD Dünya Kongresi’nde bir açılış konuşması yapıyor

Saberie

Active member


  1. WeAreDevelopers: Sir Tim Berners-Lee, Berlin’deki WAD Dünya Kongresi’nde bir açılış konuşması yapıyor

WeAreDevelopers Dünya Kongresi bu yaz Berlin’de tekrar yapılacak: 27-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında geliştirici topluluğu, teknoloji sahnesinden endüstri liderleri ve karar vericilerle buluşacak. City Cube fuar merkezindeki konferansın bu kez sloganı “Geleceği Şekillendirmek. Birlikte”. Geçen yıl olduğu gibi, organizatörler 10.000’den fazla geliştirici ve çok sayıda teknoloji endüstrisi yöneticisi bekliyorlar ve son zamanlardaki yüksek talep nedeniyle ek alan planladılar – etkinlik 2022’de tamamen doluydu. Şu anda 6.000 metrekareden fazla sergi alanı bekleniyor ve 12 etap, organizatörler 300’den fazla konuşmacı ve çok sayıda katılımcı bekliyor.


Sir Tim Berners-Lee birinci sınıf bir konuşmacı olmayı kabul etti. TIME Magazine’e göre Berners-Lee, “20. Yüzyılın En Önemli 100 Kişisi”nden biridir. İngiliz fizikçi, HTML ve HTTP ile internet çağını ve ayrıca dünyanın ilk web tarayıcısını kurdu. Bunu yaparak, Berners-Lee bugün hala günlük hayatımızı şekillendiren teknik bir aksamanın yolunu açtı. Çok az kişi internetin olmadığı bir dünya hayal edebilir.


topluluk değişimi


Sead Ahmetoviç, Berners-Lee ve hakkında “Ben de bir geliştirici olduğum için, WeAreDevelopers gibi platformlar aracılığıyla alışverişin topluluk için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Geliştiriciler işlerine, kodlarına tutkulu ve yeni fikirleri teşvik etmek istiyor” diyor. diğer konuşmacılar ve konferans konukları. Ahmetoviç, büyük etkinliğin organizatörü olan BT iş platformu WeAreDevelopers’ın CEO’sudur. Ona göre irili ufaklı teknoloji şirketleri konferansı duyurular için kullanıyor. Geçen yıl Microsoft, WAD Kongresi’nde Internet Explorer’ın sona erdiğini duyurdu ve GitHub CEO’su Thomas Dohmke sahnede canlı olarak GitHub programlama asistanı Copilot’un ilk demosunu sundu. Organizatörlere göre, bu yılki etkinlik bazı sürprizler de vaat ediyor.







C++ mucidi Bjarne Stroustrup ve oyun geliştiricisi John Romero, ilk kez 2022 WAD Dünya Kongresi’nde bir araya geldi.


(Resim: Silke Hahn)



Konferansın amacı, genç geliştirici topluluğunu bölgelerinin kurucu babaları ve anneleriyle buluşturmaktır: örneğin geçen yıl, C++ mucidi Bjarne Stroustrup ve bilgisayar oyunu geliştiricisi John Romero (DOOM, Quake, Wolfenstein 3D ) konuktu. Geçmişte, kadroda Apple’dan Steve Wozniak, Microsoft kurumsal başkan yardımcısı Amanda Silver, Google istatistikçisi ve baş karar bilimcisi Cassie Kozyrkov ve dünya satranç şampiyonu Gary Kasparov gibi kişiler yer alıyordu.

WeAreDevelopers Dünya Kongresi, teknoloji dünyasından güncel konuları keşfetmek ve benzer düşünen insanlarla bağlantı kurmak için sayısız fırsat sunuyor. Temel odak alanları, makine öğrenimi ve yapay zeka, modern yazılım geliştirme ve mimarisi, test etme, güvenlik, web geliştirme, bulut, oyun ve ayrıca sosyal beceriler ve çağdaş işbirliği biçimlerindeki en son trendleri içerir.



DJ Tiësto ile Kraftwerk Berlin’de konferans partisi

(Resim: WeAreDevelopers)

Yazılım geliştirme geleceği şekillendiriyor


Genel olarak, konferans programı etkileyiciydi ve yazılım geliştirme alanında bazı büyük isimleri bir araya getirdi. Bahsedilenlerin yanı sıra, Håkon Wium Lie (CSS’nin mucidi), Miško Hevery (Angular ve AngularJS’nin mucidi), Douglas Crockford (JSON’un mucidi ve JavaScript’in geliştiricilerinden biri) ve geliştiricinin kahramanı gibi diğer ünlüler de vardı. Microsoft Torsten Stiller ve Stripe CTO’su David Singleton konferanslarla temsil edildi.

WeAreDevelopers’ın CEO’su ve kurucusu Sead Ahmetovic, “Berlin’i bir kez daha teknolojik yeniliklerin ve modern yazılım geliştirmenin başkenti yaptık. Ayrıca, geliştiricilerin toplumumuzun geleceğini nasıl şekillendirdiğini gösterebildik” diyor. ve ekibi. Teknisyenlerin bilgilerini ve içgörülerini toplulukla ne kadar istekli bir şekilde paylaşmaları onu bir kez daha etkiledi. Ahmetoviç geçen yılı “WeAreDevelopers Dünya Kongresi önemli bir itici güç sağladı ve yazılım geliştirmenin toplumumuzu nasıl şekillendirdiğini gösterebildik. Genel olarak bir başarı,” diye özetledi.







WeAreDevelopers Dünya Kongresi 2022’nin ana sahnesinin görünümü


(Resim: WeAreDevelopers)



2022: Enerji santralinde hackathon ve övgüler yoluyla uzay uçuşları


WeAreDevelopers CCO’su Rudi Bauer’e göre, Dünya Kongresi şirketler ve geliştiriciler arasındaki uçurumu kapatıyor. Geçen yıl 100’den fazla şirket ortak olarak katıldı ve Accenture, AWS, Dynatrace, IBM, Microsoft, Stripe, Tezos ve Volkswagen gibi birkaç şirket Expo katında temsil edildi ve katılımcılar tarafından iletişim kurulabildi. Diğer şeylerin yanı sıra, konferansta Rapyd’in geliştiricilerin üç uzay uçuşundan birini (veya 130.000 $ nakit ödül) kazanabilecekleri “Hack the Galaxy” bahis programı yer aldı ve kapanış açılış konuşmasında Microsoft, Internet Explorers’a merhaba dedi. Berlin’deki elektrik santralindeki konferans partisine, ritimleri konferansın mottosunu konuklar için fiziksel olarak somut hale getiren birinci sınıf bir DJ olan Tiësto katıldı: “Geri döndük!”







DJ Tiësto, 2022’deki geliştirici konferansı gösteri sonrası için doğru ritimleri sağladı.


(Resim: WeAreDevelopers)



Organizatörler, bu yıl için planlanan eşlik eden programı henüz açıklamadı. Programın tamamı şu anda yapım aşamasındadır. Programın durumu hakkında bilgi konferans web sitesinde mevcuttur. Ayrıca katılanlar veya ilk kez fikir edinmek isteyenler için bir önceki yılın retrospektifi de var.

Haberler Medien, 2019’dan beri organizatör WeAreDevelopers’ta yer alıyor.


(onun)



Haberin Sonu
 
Üst