SESAR 3: 12 Leonardo araştırma projesi için yeni finansman

VividLol

New member
Avrupa göklerinin dijitalleştirilmesine yönelik yeni SESAR 3 araştırma ve yenilik programının bir parçası olarak Leonardo, Horizon Europe aracılığıyla havacılık endüstrisi ve Avrupa Birliği tarafından toplam 350 milyon Euro’luk bir yatırım için seçilen 48 projeden 10’unu kazandı. finansman programı

Bu projeler, SESAR 3 JU’nun çok yıllı çalışma programında özetlenen Gelişmiş Hava Hareketliliği, havacılık için Yapay Zeka, sivil/askeri birlikte çalışabilirlik, Havacılık yeşil anlaşması gibi inovasyon amiral gemisi önceliklerini yansıtmakta ve Leonardo’nun inovasyon ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığını göstermektedir. Leonardo da ödüllendirildi iki Otomasyon ve sanallaştırma alanlarında bir dizi SESAR JU Dijital Avrupa Gökyüzü Göstericisinin geliştirilmesine adanmış, Connecting Europe Facility (CEF) kapsamında daha fazla proje.

Leonardo tarafından SESAR3’te elde edilen sonuçlar, şirketin 2007’den bu yana önceki finansman çerçevelerindeki olumlu sonuçlarını takip eden önemli bir başarıyı temsil ediyor; 13 aktif
şu anda SESAR Wave 2’de aktif olan projeler.

Özellikle, Leonardo aşağıdakileri koordine edecektir: FCDI (Gelecek Bağlantı ve Dijital Altyapı) geleceğin Hava Trafik Yönetim Sisteminde Operasyonel Hizmetlerin desteklenmesi ve yönetilmesi amacıyla, Haberleşme alanından gelecek teknolojilerin belirlenmesi ve geliştirilmesini amaçlayan projedir. İletişim sistemleri için performans gereklilikleri giderek daha karmaşık ve zorlu hale geliyor, bu nedenle ortak bir altyapıya ve birleşik bir operasyon konseptine doğru birleşen hava ve yer çözümlerini içeren entegre bir sistem olarak değerlendirilmeleri gerekiyor.

Diğer projeler, U-Uzay ve Kentsel Hava Hareketliliği konusuna atıfta bulunur, – ENSURE ve EUREKAHavacılık için Yapay Zeka –JARVISBağlantılı ve Otomatik ATM’ler – MİAR; Sivil-asker birlikte çalışabilirliği ve koordinasyonu – MİTRANHava-yer entegrasyonu ve otonomi ECHO 2 ve Ağ TBOHavacılık Yeşil anlaşması – GILEAD. Proje GENİŞ 3 S3 Ortak Taahhüdü’nü hem sanayileşme hem de uygulama aşamalarında dağıtım faaliyetlerine ilişkin planlama ve raporlamada desteklemek için bir Ana Planlama ve İzleme projesidir.
 
Üst