Savaş ve Hava Gönderilen Gıda Fiyatları Yükseliyor. Şimdi, Çin’in Hasadı Belirsiz.

CountryRoyal

Global Mod
Global Mod
PINGGU, Çin — Çin’deki buğday mahsulleri bu sezon köyden köye değişkenlik gösteriyor.

Pekin’in doğusundaki düz ovalardaki bir tarla düzensizdi, bazı yerlerde diz boyu zümrüt sapları varken, diğer yerlerde neredeyse keldi, geçen sonbaharın şiddetli yağmurlarından zarar gördü. Bir sonraki köyde, bu baharın parlak güneş ışığının ve yavaş, sırılsıklam yağmurların ardından lüks bir buğday mahsulü gelişiyordu.

Çin’in önümüzdeki ay kışlık buğday hasadı, özellikle Rusya ve Ukrayna’dan gelen mahsullere büyük ölçüde bağımlı olan bölgelerde zaten yüksek emtia fiyatlarıyla mücadele eden bir küresel ekonomideki büyük belirsizliklerden biri. Çin hasadı önümüzdeki haftalarda kötü olursa, gıda fiyatlarını daha da yükseltebilir ve dünyanın en fakir ülkelerinde açlığı ve yoksulluğu artırabilir.




Küresel gıda fiyatları, buğdayın Temmuz ayından bu yana yaklaşık yüzde 80 artmasıyla şimdiden keskin bir şekilde yükseldi.

Mükemmel bir savaş ve hava fırtınası oldu.



Novovorontsovka, Ukrayna’da geçen hafta hasarlı bir buğday deposu. Kredi… John Moore/Getty Images



Limanların ablukası da dahil olmak üzere Rusya’nın işgali, uzun süredir Avrupa’nın ekmek sepeti olarak bilinen önde gelen bir tahıl ihracatçısı olan Ukrayna’dan gelen arzı kesintiye uğrattı. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı geçen hafta, “mevcut küresel açlık krizi kontrolden çıkmadan önce” Ukrayna limanlarının derhal yeniden açılması çağrısında bulundu.

Enerji fiyatlarının savaş öncesinden bu yana artması, birçok gübre üreticisinin fabrikalarını yavaşlatmasına veya kapatmasına neden oldu. Gübre maliyetleri arttıkça, dünya çapındaki birçok çiftçi daha az kullanıyor ve daha küçük hasatlara katkıda bulunuyor.

Kötü hava koşulları zorluklara katkıda bulundu. Bu bahar, büyük bir buğday ihracatçısı olan Hindistan’da kavurucu bir şekilde sıcak olurken, kuraklık Amerika Birleşik Devletleri’nin güneyindeki Great Plains ve Doğu Afrika’daki mahsullere zarar verdi.

Bu, buğday ithalatının büyük bir kısmı için Rusya ve Ukrayna’ya büyük ölçüde bağımlı olan Somali, Kenya ve Etiyopya dahil olmak üzere Doğu Afrika ülkeleri için çifte darbe oldu. Bazı bölgelerde ekmek fiyatları ikiye katlandı. Dünya Gıda Programı geçen Cuma günü “dünya çapında 44 milyon insan açlığa doğru yürüyor” uyarısında bulundu.



Geçen yıl Etiyopya’da bağışlanan buğday çuvalları dağıtılıyor. Doğu Afrika, büyük ölçüde Rusya ve Ukrayna buğday ithalatına bağımlı. Kredi… Amanuel Sileshi/Agence France-Presse — Getty Images



Dünyanın en büyük buğday üreticisi ve tüketicisi olan Çin, fiyatlar için bir sonraki baskı noktası.

45 yaşındaki çiftlik işçisi Ren Ruixia, kötü bir saç kesimine sahip gibi görünen bir buğday tarlasını incelerken, geçen sonbaharda tufanın toprağı o kadar sular altında bıraktığını ve buğday köklerinin kolayca nüfuz edemeyeceğini söyledi. . Koronavirüs karantinalarının da gübrenin gelişini geciktirdiğini söyledi.

Bayan Ren, Nisan ayı sonlarında “Şu anda hasat kesinlikle etkilenmiş görünüyor” dedi. “Ama aynı zamanda gelecek ayki hava durumuna da bağlı – ne kadar yağmurumuz var.”

Gıda kaynaklarının yeterliliği, 1960’ların başlarında Mao’nun feci tarım deneyleri sırasında on milyonlarca insanın kıtlıktan öldüğü Çin’de uzun süredir en önemli sorunlardan biri. Sıkı bir şekilde uygulanan kurallar, ülkenin yüzölçümünün büyük bir bölümünün – Teksas’tan daha büyük olan 463.000 mil kare – ekilmesini gerektiriyor. Kırsal köyler, ekim yapılan dönümlük ulusal hedefi korumak için bazen buldozerle yıkılıyor.

Çin’in önde gelen lideri Xi Jinping, özellikle Trump yönetimi sırasında emtiaların ABD ile bir ticaret meselesi haline gelmesiyle gıda güvenliğini en önemli odak noktası haline getirdi.



Rus işgalinden önce Şubat ayında Ukrayna’nın Mykolaiv limanında tarımsal gübre. Gübre maliyetleri arttıkça, dünyadaki birçok çiftçi daha az kullanıyor. Kredi… The New York Times için Brendan Hoffman



Çin Komünist Partisi’nin önde gelen teorik dergisi Qiushi’de 31 Mart’ta yayınlanan bir politika konuşmasında “Gelecekte gıda talebi artmaya devam edecek ve arz ve talep arasındaki denge giderek daha sıkı hale gelecek” diye uyardı. . “Ayrıca, uluslararası durum karmaşık ve ciddi ve gıda güvenliğini sağlamak için her zaman yüksek tetikte olmalıyız.”




Çin tarım bakanı Tang Renjian, geçen sonbahardaki sel nedeniyle buğday mahsulünün tarihin en kötü mahsulü olacağını söylediği Mart ayı başlarında uluslararası endişeleri uyandırdı. Diğer tarım bakanlığı yetkilileri, pek iyimser olmasa da uyarılarda bulundular.

Çin mahsulünün uydu fotoğraflarını inceleyen Batılı uzmanlar genellikle Çinli yetkililerden daha az endişeli. ABD Tarım Bakanlığı geçen ay Çin’in buğday mahsulünün geçen yıla göre yüzde 3 daha az olacağını tahmin etmişti.

Şanghay’da faaliyet gösteren Sitonia Consulting’in kurucusu ve pazar araştırması direktörü Darin Friedrichs, “Bir felaket olacağını düşünmüyorum, ama bunun bir ölüm mahsulü olduğunu da düşünmüyorum” dedi. emtia analiz firması.

Üst düzey Çinli yetkililer, özellikle 2011 yılında olmak üzere geçmişte, alt düzey yetkililerin hasata yakın ilgi göstermesi için karamsar uyarılarda bulunmuştu. Küresel bir gıda kıtlığı, Çinli yetkilileri bu yıl özellikle temkinli yapıyor olabilir.



Şubat ayında Çin’in Shandong Eyaletinde bir buğday tarlası. Amerika Birleşik Devletleri, Çin’in buğday mahsulünün bu yıl yüzde 3 daha az olacağını tahmin ediyor. Kredi… Getty Images aracılığıyla Guo Xulei/Xinhua



Çin’in acil durumlar için oldukça büyük bir buğday stoğu var. Ancak Washington’daki Uluslararası Gıda Politikası Araştırma Enstitüsü’nde kıdemli araştırma görevlisi olan Joseph W. Glauber, yetersiz depolama nedeniyle buğdayın bir kısmının yalnızca hayvan tüketimine uygun olabileceğini söyledi.


Çin’deki En Yeniler: Bilinmesi Gereken Temel Şeyler

Kart 1 / 4


Sıkı bir Covid politikası. Çin, pandeminin başlangıcından bu yana en kötü koronavirüs salgınıyla savaşırken, enfeksiyonları ortadan kaldırma konusundaki tavizsiz kararlılığı ekonomiye zarar veriyor. Sokağa çıkma yasağı milyonlarca insanı çalışamaz hale getirdi ve yabancı şirketler ülkeye yatırım yapmaya daha az istekli hale geliyor.




Ukrayna’daki savaş. Çin’in yetkilileri ve medyası, Kremlin’in çatışmayla ilgili anlatısını giderek daha fazla tekrarlıyor. Bu ortak propaganda, Batı’nın Rusya’yı diplomatik olarak tecrit etme çabalarını baltaladı ve Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika’da alıcı bir kitle buldu.




Yeni bir güvenlik anlaşması. Solomon Adaları, Çin ile tüm Asya-Pasifik bölgesinin istikrarını tehdit edebilecek kapsamlı bir güvenlik anlaşması imzaladı. Anlaşma, Pekin’e İkinci Dünya Savaşı’nda belirleyici bir rol oynayan ve hayati nakliye yollarını engellemek için kullanılabilecek bir ada zincirinde bir dayanak sağlıyor.




Servetin yeniden dağıtımında bir duraklama. Geçen yılın büyük bölümünde, Çin’in baş lideri Xi Jinping, sosyal eşitsizlikleri azaltmak ve yeni bir “ortak refah” çağını başlatmak için şiddetli bir kampanya yürüttü. Şimdi, ekonomik görünüm giderek daha da bulanıklaşırken, Komünist Parti kampanyasını ikinci plana atıyor.






“Uluslararası durum karmaşık ve şiddetlidir ve gıda güvenliğini sağlamak için her zaman yüksek düzeyde tetikte olmalıyız. Daha fazla üretin ve rezervleri artırın” dedi.




Koronavirüs işleri karmaşıklaştırıyor. Bu baharda sokağa çıkma yasağı, Jilin Eyaleti gibi büyük tarım alanlarında çiftçiliği kesintiye uğrattı. Ve bakkal alışverişine gitmek için dairelerinden çıkmaları engellenen birçok aile, yeterli yiyecek bulmakta zorlandı.

Bazı insanlar aynı karantina kısıtlamalarıyla karşılaşabileceklerinden endişe ederek stok yapıyor. 43 yaşındaki Chongqing sakini Cai Wenling, dört galon kolza yağı, yaklaşık 100 şişe maden suyu, dört haftalık süt ve o kadar çok domuz eti, sığır eti ve tavuk satın aldığını söyledi. tam dolu. Hala 110 kilo pirinç daha almayı planlıyor.

“Stokta olmama rağmen, Chongqing’in salgın önleme konusunda hala kendime güveniyorum.” Bayan Cai, “Bizim gibi orta yaşlı insanlar için, bazı şeyleri düşündüğümüzde daha muhafazakar oluruz. Kendimize güveniyoruz, ancak hazırlıklı olmak tehlikeyi önler.”

Çin’in gıda stokları konusundaki tedirginliği, küresel tedarik zinciri boyunca dalgalanabilir.

Çin, dünyanın en büyük döviz rezervlerine sahip olduğundan, dünya piyasalarında ihtiyacı kadar buğday satın alma olanağına sahiptir. Ancak bunu yapmak, buğdayın fiyatını daha da yükselterek, birçok yoksul ülkede satın alınamaz hale getirebilir.

Çin’in bir sonraki hamlesi hasata gelecek.



Geçen ay Şanghay’da ekmek almayı bekliyorlar. Çin’deki bazı insanlar, sokağa çıkma kısıtlamalarıyla karşılaşabileceklerinden endişe ederek yiyecek stokluyor. Kredi… Brenda Goh/Reuters



Pinggu çevresindeki köylerde buğday çiftçileri farklı değerlendirmeler yaptı. Çoğu, tarlalarının ne kadar iyi drene edildiğine bağlıdır, ancak herkes geçen sonbaharda yağan yağmurun olağanüstü olduğu konusunda hemfikirdi.

Çin’in buğday kuşağında her hafta sağanak halinde yağan yağmur, tünellerde ve nehir kenarlarında yüzlerce insanı boğdu. Pingyao’da, çamur çekirdeklerle yapılmış asırlık şehir surları, geçen sonbaharda sırılsıklam olduktan sonra çöktü. Pinggu’nun batısındaki Daxingzhuang köyünün 69 yaşındaki sakini




Zhang Dewang, ailesinin tarlasındaki buğdayın oldukça iyi büyüdüğünü söyledi. Mahsul, bölgedeki geleneksel ekimin son günü olan sonbahar ekinoksundan sonra alışılmadık şekilde geç ekildi.

Ancak son yıllarda hava daha sonra sıcak kalıyor, dedi Bay Zhang, bu nedenle kış donları onu uyku durumuna zorlamadan önce buğdayın filizlenme şansı var.

“Buğday çok iyi büyüyor” dedi. “Harika geliyor.”

Claire Fu, Liu Yi ve Li Araştırmaya katkıda bulundunuz.
 
Üst