Patlıcan Meze

Podhani

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane patlıcan (️patlıcanın çekirdekli kısımlarını kullanmayın)
  • 2 tane orta uzunluk domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane acı biber (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Zeytinyağı
  • İnce kıyılmış maydanoz
Patlıcan Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tencereye 3/4 su bardağı su birazda tuz ekleyip kaynamaya bıraktım.
  2. Patlıcanları temizleyip kabuğunu soymadan jülyen biçiminde doğrayıp(ince olmasın) kaynamış suya attım.
  3. 2/3 dk kadar karıştırarak yavaşça canlı kalacak biçimde haşlayıp ocaktan aldım.
  4. Patlıcanları soğuk su ile şoklayıp süzgeçe alıp süzdürdüm.
  5. Tavaya zeytinyağı ekleyip piyazlık doğradığım soğanı,biberleri,sarimsağı hafifçeçe soteledim.
  6. Salçayı ekleyip bir iki çevirip,patlıcanlarının suyunu elimle hafifçeçe sıkarak tavaya ek ettim.
  7. Sotelemeye devam edip,ardından.
  8. Baharatlarını,küp küp doğradığım domatesi,toz şekeri ilave edip karıştırıp domatesler eriyene kadar pişmeye bıraktım.
  9. Piştikten daha sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyip harmanlayıp servis tabağina aldım.
  10. Arzu eden haşlanmış nohut ekleyebilir????????sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilir,lavaş ortasına dürüm ????????.
Patlıcan Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst