Pastırmalı Humus

Podhani

Global Mod
Global Mod
Pastırmalı Humus Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut (1 çay bardağı kadar da nohutun haşlama suyu)
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • Tuz
Üzeri için;

  • 3 dilim pastırma
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber
Pastırmalı Humus Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Haşlanmış nohut, tahin, zeytinyağı, baharatlar, limon suyu, sarımsak robotun içine alınıp yeterlice çekilir. Dileyen blender da kullanabilir.
  2. Kıvamına bakılıp gerekirse nohutun haşlama suyundan azar azar eklenip robotta çekilir. İpeksi bir kıvama ulaştığında servise hazır.
  3. Ben yarım çay bardağı kadar haşlama suyu kullandım. (ben nohutun kabuklarını soymuyorum, gerek duymuyorum. )
  4. Üzeri için pastırmalar ince ince doğranır.
  5. Zeytinyağında çıtırdayana kadar kızartılıp humusun üzerine dizilir.
  6. Kalan zeytinyağına tozbiber eklenip birkaç saniye cızırdatılıp humusun üzerine gezdirilir ve servise hazır. Afiyet olsun ????
Pastırmalı Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst