Pastırmalı Humus Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı haşlanmış nohut (1 çay bardağı kadar da nohutun haşlama suyu)
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 iri diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
- 3 dilim pastırma
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Haşlanmış nohut, tahin, zeytinyağı, baharatlar, limon suyu, sarımsak robotun içine alınıp yeterlice çekilir. Dileyen blender da kullanabilir.
- Kıvamına bakılıp gerekirse nohutun haşlama suyundan azar azar eklenip robotta çekilir. İpeksi bir kıvama ulaştığında servise hazır.
- Ben yarım çay bardağı kadar haşlama suyu kullandım. (ben nohutun kabuklarını soymuyorum, gerek duymuyorum. )
- Üzeri için pastırmalar ince ince doğranır.
- Zeytinyağında çıtırdayana kadar kızartılıp humusun üzerine dizilir.
- Kalan zeytinyağına tozbiber eklenip birkaç saniye cızırdatılıp humusun üzerine gezdirilir ve servise hazır. Afiyet olsun ????