Nefis Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı mercimek
- 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kimyon, pul biber, karabiber
- Yeteri kadar tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimekler 3 su bardağı su ile haşlanır. Suyunu çekene kadar haşlanmaya bırakıyoruz. Suyu çekildikten daha sonra ince köftelik bulguru nu mercimeklerin üzerine boşaltıyoruz.
- Karıştırıp yarım saat bekletiyoruz.
- Başka bir tavaya sıvı yağı ve soğanı alıyoruz. Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Salçayı da koyup kavuruyoruz bir iki dk. kavurduktan daha sonra bulgurun üzerine döküyoruz.
- Birinci sıcağı çıktıktan daha sonra harcımızı yoğuruyoruz.
- Üzerine tuz ve baharatları koyup tekrar yoğuruyoruz.
- Taze soğan maydanozu koyup yine yoğuruyoruz.
- Halimizi verip servis tabağına kıvırcık yada isteğinize nazaran dizebilirsiniz. Ben kıvırcığın üzerine dizdim. Afiyet olsun.