Mor Lahana Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Mor Lahana Mezesi Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı doğranmış mor lahana
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 adet ceviz içi
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Mor Lahana Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavaya zeytinyağını döküp ocağın altını açıyoruz ve doğranmış mor lahanayı ekliyoruz.
  2. 10 dk kadar kavuruyoruz ve ocağın altını kapatıp lahanayı servis tabağına alıyoruz.
  3. Farklı bir kapta süzme yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı karıştırıyoruz.
  4. Mor lahanaya haşlanmış mısırı ekliyoruz.
  5. Soğuyan lahanaya yoğurt karışımını ekliyoruz.
  6. Sos tavasına 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyup ufak kesimlere ayırdığımız cevizleri ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz ve toz kırmızı biberi ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Sosumuzla mezemizi süslüyoruz. Afiyet olsun ????.
Mor Lahana Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst