Kısır (Çok Pratik 15 Dakikada Hazır) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı ince köftelik bulgur
- 4.5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Domates ( fazlaca doğramayın sulanıyor )
- 1 demet maydanoz
- 7-8 yaprak kıvırcık marul ( bende yoktu göbek marul kullandım )
- 4 kısım yeşil soğan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- Zeytinyağı
- Yarım çay bardağı nar ekşisi ( yok ise limon sıkabilirsiniz )
- Kimyon
- Tuz
- 1 adet salatalık
- 1 adet havuç
- Mısır
- Çok az da mor lahana doğrayarak renklendirebilirsiniz.
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel geniş pilav tenceresinde kuru soğanı hayli az kavurun.
- ondan sonrasında salça ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Bulguru da ekleyin.
- Sıcak suyu dökün ve ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatın.
- Suyunu çekince altını kapatın, demlenmeye bırakın.
- Bu sırada derin bir kaba zerzevatları doğrayıp hazır edin.
- Bulgur soğuyunca karıştırın.
- İçerisine kimyon,tuz, nar ekşisi ve fazlaca az zeytinyağı dökün.
- Dilediğiniz servis kasesine koyup servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????.