Kırmızı Pancar Salatası

Podhani

Global Mod
Global Mod
Kırmızı Pancar Salatası Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet kırmızı pancar
  • Yarım küçük limon
  • 5 – 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 büyük diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Tuz
Kırmızı Pancar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle pancarlarımızı soyup temizleyip küçük kareler halinde keselim.
  2. Akabinde üzerini biraz geçecek kadar sıcak suda haşlayalım. 40 – 50 dakika ortası kâfi olacaktır lakin bir daha de denetimli pişirmekte yarar var. Çok yumuşamasın. yavaşça canlı kaldığında epeyce daha hoş oluyor.
  3. Haşlandıktan daha sonra süzelim.
  4. Limonunu, zeytinyağımızı tuzunu ve rendelenmiş sarımsağımızı ekleyerek güzelce karıştıralım. Ve servise hazır. Üretimi pratik ve tam bir sıhhat deposu. Şimdiden afiyet olsun :)*** istek ederseniz kabuklarını soymadan da haşlama sürecini yapabilirsiniz.
  5. Haşlama sonunda kabukları temizleyerekte yapmanız mümkün.
  6. Sap kısımlarını atmayın sakın ziyan olur. Onu da soğanla kavurup sarımsaklı yoğurt eşliğinde ya da yumurta kırarak sofranıza dahil edebilirsiniz. Kaçırılmayacak lezzetler.
Kırmızı Pancar Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst