Kereviz Yoğurtlama Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet kereviz
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- İsteğe bağlı 1 çay bardağı dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kerevizi yıkıyalım ve soyalım.
- Rendenin kalın tarafında rendeleyelim.
- Geniş bir kabın içine limon suyu, su ekleyelim içine kerevizleri ekleyelim ( kerevizde kararma olmaması için ).
- Öbür bir kabın içine süzme yoğurdu, tuz, sarımsak rendesi, mayonezi karıştıralım.
- Akabinde kerevizleri limonlu sudan çıkartıp süzelim, kerevizleri yoğurtlu karışıma ekleyelim ve karıştıralım.
- Dövülmüş cevizleri de ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına aldıktan daha sonra üzerine zeytin yağı gezdirelim, sonrasındasında cevizle süsleyelim. Şayet isterseniz de portakal dilimleri üzerinde sunumunu yapabilirsiniz.