Carlo Cavazzoni ile bir podcast’te helikopterin tarihi

VividLol

New member
Charles Cavazzoni ile bilim ve teknoloji muhabiri ve köşe yazarı Massimo Sideri’nin “Helikopter” konulu bir podcast’ini tanıtıyor. Corriere della Sera, uçağın uzun ve karmaşık geçmişini analiz eder. başlayarak Leonardo da Vinci’nin Birkaç yüzyıl sonra gerçekleşecek olan uçuş devriminin altında yatan konseptin öncüsü olarak kabul edilen ve HPC’nin helikopter tasarımlarının geliştirilmesine yaptığı temel katkıyı tartışmaya devam eden “hava vidası”. Podcast ayrıca küratörün katkılarını da içeriyor. Leonardo da Vinci Bilim ve Teknoloji Müzesi, Floransa Galli.

Leonardo kesinlikle “bilinmeyen bir dahi” değildir, ancak o az tanınan Rus mucit üç yüzyıl sonra, 1759’a kadar değildi. Mihail Lomonosov helikoptere çok benzeyen bir nesne tasarladı. O zamandan beri deneyler, projeler, gösteriler, patentler ve havaya yükselme girişimleri Fransız öncünün çalışmaları da dahil olmak üzere birbirini takip etti. D’Amecourt, prototipine “helikopter” adını veren ve uçağa adını veren. Ancak bu hikayenin gerçek “bilinmeyen dehası” Enrico Forlanini, askeri mühendislik birliklerinin bir üyesi ve büyük doktor Carlo Forlanini’nin oğlu. 1877’de Milano’daki Halk Bahçelerinde düzenlenen gösteride, yerden yükselen ilk “havadan ağır nesne” olan “buhar helikopterini” tanıttı ve şimdi Leonardo’nun hava pervanesinin rekonstrüksiyonunun yanında sergileniyor. Bilim ve Teknoloji Müzesi’ni kazanın. Forlanini, hovercraft da dahil olmak üzere daha fazla icatla yaratıcılığının daha fazla kanıtını sundu.

bahsetmek Sikorsky ve Kont ağustosSideri, helikopterin bulunduğu odaya girerken helikopter teknolojisinin günümüze kadar nasıl geliştiğini anlatıyor. davinci-1 Leonardo süper bilgisayarından sorumlu olan Carlo Cavazzoni’nin şirketindeki HPC. “Pek çok şirket böyle bir altyapıya güvenemez. Dünyada sadece bir avuç işletme bu tür bir altyapıyı yönetecek, çalıştıracak ve güncelleyecek bilgi birikimine sahiptir. HPC, tıpkı bulut gibi, yarı iletken teknolojisinin öncüsüyle zaman içinde rekabetçi kalması gereken bir altyapıdır”. Süper bilgisayar esas olarak verileri işlemek ve simülasyonlar yapmak için kullanılır. Bu, halihazırda tasarım aşamasında olan bir helikopter gibi bir ürünü iyileştirmek amacıyla tahmin yapılmasına izin verir.

Cavazzoni daha sonra konuşmaya devam ediyor. dijital eşleştirme, helikopter, radar sistemleri ve uçaklar gibi günümüzün yüksek teknoloji ürünlerini yaratma yolunda bir adım daha attı. Çocuklara öğrenmeyi öğretmenin önemini vurgulayarak sözlerini bitiriyor. kod geliştir erken yaşta, diğer öğrenme şemaları tarafından teşvik edilmeyen bir tür mantıksal akıl yürütmeyi kullanmaları için “onları eğitmek”.

Sideri, podcast’ini, özünde Mars’ı keşfetmek için bir helikopter olan ve 2021’de kızıl gezegene inen “Ingenuity” insansız hava aracından bahsederek kapatıyor. NASA’nın Mars 2020 görevi.
 
Üst