API Yönetim Platformu Binaları | merhaba çevrimiçi

Saberie

Active member

1. API yönetimi için platformlar oluşturma

• API Gateway yapıları güçlendiriyor

• API yönetim platformunun önemi

2. Platformlarda düşünmek: kuruluş için önemi

3. Alt satır: Bu bir maraton, kısa mesafe koşusu değil
iX 14/2024'teki makaleyi okuyun

Uygulamaları ve verileri (mikro)hizmetlerde devreye almanın yalnızca avantajları yoktur. Bireysel hizmetler arasındaki iletişim ağ üzerinden, kısmen de halka açık İnternet aracılığıyla gerçekleşir. Hizmetlerin bulutta, şirket içinde, yalın donanımda, konteynerlerde veya sanal makinelerde çalıştırılıp çalıştırılmadığına bakılmaksızın burada güvenlik ve uyumluluk önemlidir. Ayrıca, kimlik doğrulama mekanizması gibi uygun teknik yönergeler merkezi olarak mevcut olmalıdır. Dağıtılmış çerçeveler için diğer bir gereklilik, uygulama ve hizmetlerin, geliştirme, hazırlama veya üretim gibi hedef ortamlardan bağımsız olarak, yalnızca ilgili yapılandırmanın uyarlanmasıyla verimli bir şekilde dağıtılabilmesidir.

(Resim:

Sven Bernhardt

)

Opitz Consulting'de Baş Mimar olarak mevcut BT sistemlerinin modernizasyonu ve entegrasyonuna odaklanmaktadır. Özellikle API yönetimi ve mikro hizmetler ile ilgilenmektedir.

API Gateway yapıları güçlendiriyor

Teknik yönergelerin tutarlı yönetimindeki merkezi unsur bir API ağ geçididir. Hizmetler aracılığıyla sağlanan iş verilerine ve işlevlere merkezi erişim noktası görevi görür. Ayrıca API tüketicilerini sağlayıcılarından ayırır.

Bu nedenle, örneğin güvenlik, gözlemlenebilirlik ve trafik yönetimi gibi konularda şirket politikalarını yansıtan merkezi bir politika katmanı olarak görülebilir. Bu, bu hususların merkezi olarak yönetilmesini sağlar ve arka uçta seçilen teknolojiye bakılmaksızın gerekli şeffaflığı ve tutarlılığı destekler. Geliştirme ekipleri, bu yinelenen teknik hususlar hakkında endişelenmelerine gerek kalmadan gerçek iş mantığını uygulamaya odaklanabilirler. Bu, üretkenliği artırır ve pazara sunma süresinin daha kısa olmasını sağlar.

Bu, Haberler Plus “API Yönetim Platformları Oluşturma” makalemizden alıntıdır. Haberler Plus aboneliği ile makalenin tamamını okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

Maalesef bu bağlantı artık geçerli değil.

Hediye edilen öğelere verilen bağlantılar, 7 günden daha eski olması veya çok sık erişilmesi durumunda geçersiz olacaktır.

Bu makaleyi okumak için deneme aboneliğine kaydolun ve tüm Haberler+ içeriğini bir ay boyunca ücretsiz okuyun.