“4 Eksen Gücü” sıfır emisyonlu toplu taşıma projesi

VividLol

New member
projenin anatomisi


the 4 Eksen Kuvvetiyerel toplu taşıma projesi Ligurya başkentini çapraz olarak kesen ana yollar boyunca bir troleybüs sisteminin oluşturulmasını sağlar. Doğudan Batıya ve vadiler içinde şehir merkezinden geçerek 96 kilometre boyunca uzanacak güzergah ağı, 145 troleybüs ve elektrikli otobüsle işletilecek. İlerleyen aşamalarda hayata geçirilecek inşaat mühendisliği işleri, tesisatları ve teknolojik altyapıları öngören iddialı bir projedir. Sistem, uzmanlığı ve deneyimi bir araya toplar. Leonardo, ICM – inşaat ve altyapı işlerinde uzmanlaşmış bir şirket – ve Colas Rayelektrifikasyon sistemlerinde uzmanlaşmış uluslararası bir oyuncu.

Troleybüsler, merkez, doğu ve batı olmak üzere dört eksenden üçünde çalışacakken, Val Bisagno’dan geçen eksende, aracın duraklardaki kısa bekleme sürelerinde de yeniden şarj edilmesini sağlayan yenilikçi flaş şarj sistemini kullanan elektrikli otobüsler bulunacak.

Şehir için faydaları


Projenin Cenova şehri için birçok amacı ve faydası var. Bunlardan ilki, yolculuk sırasında konfor ve güvenlik açısından hizmet kalitesinin yükseltilmesi -yeni durakların bir kısmı üst düzeyde konfor sağlayacak şekilde tasarlanacak- aynı zamanda araçların hızlarının artırılması, tarife ve frekanslara uyumun sağlanmasıdır.
Daha iyi ve daha güvenilir bir hizmet, vatandaşların toplu taşıma kullanımını daha fazla teşvik edecek ve elektrikli araçlardan kaynaklanan kirletici emisyonların olmaması yoluyla sürdürülebilirliğe temel bir katkı sağlayacaktır.
Şehir içi ulaşımın mümkün olduğunca kapsayıcı olmasını sağlamak için projede hareket kabiliyeti kısıtlı kullanıcılara da özel önem verilmiştir.

Leonardo’nun rolü


Leonardo, yeni toplu taşıma hizmetinin verimliliğini artırmak için teknolojik uzmanlığını kullanıma sunarak ‘4 Assi di Forza’ projesine katkıda bulunuyor. Yapay zeka tabanlı gelişmiş video analiz algoritmaları tarafından desteklenen izleme çözümleri, veri işleme ve trafik ışığı kontrolünü (SIGMA+) etkinleştirerek ayrılmış şeritlerin doğru kullanımının denetlenmesini mümkün kılacak.
Leonardo AVM şehrin mobilite ve ulaşım şirketi (AMT, Genoa Mobility and Transport Company) tarafından kullanılan platform yeni akıllı otobüs duraklarının multimedya tabela ve ekranlarında bilgi ve içerik sağlayarak, yolcuları sürekli güncelleyerek ve engellileri Acil Çağrı Noktaları yardım istemek için. Leonardo ayrıca, şarj istasyonlarından gelen verileri izlemek ve entegre etmek ve AVM yönetim platformuyla etkileşimi sağlamak için SCADA uygulamasını da sağlayacaktır.

Sürdürülebilir hareketlilik ve bölge


Uluslararası ITxPT derneği Centro Nazionale per la Mobilità Sostenibile’nin (Ulusal Sürdürülebilir Hareketlilik Merkezi) bir üyesi olan ve İtalya’daki (zaten Cenova’dan başlayarak) çok sayıda sürdürülebilir hareketlilik projesinde halihazırda lider bir oyuncu olan Leonardo için. metro ve otobüs hizmetleri için çözümler sunar) ve yurt dışında – şirketin “4 Assi di Forza” projesine katılımı, ulaşım sektöründe yeşil ve dijital geçişe rehberlik etme misyonunu pekiştiriyor ve ayrıca Liguria bölgesi ile bağlantılarını güçlendiriyor. Burada üniversiteler, KOBİ’ler ve araştırma ve yeterlilik merkezleri ile varlıklarını ve yeteneklerini geliştirmek ve verimli kılmak için erdemli bir ilişkiyi teşvik ediyor, yeniliği ve tüm bölgesel ekosistemin koordineli gelişimini teşvik ediyor.


Daha fazla bilgi için: [email protected]

sosyal medya kanallarımızı takip edin twitterLinkedIn ve Instagram, Leonardo girişimlerinden haberdar olmak için
 
Üst