Zeytinyağlı Sarımsaklı Süs Biberi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 750 gr süs biber (kırmızı yeşil karışık)
- 1 baş sarımsak
- Aldığı kadar zeytin yağı / sıvı yağ (50%/50%)
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberleri yıkıyoruz, peçeteyle kurutuyoruz.
- Sarımsakları soyuyoruz.
- Biberleri ve sarımsakları ince ince rendeliyoruz.
- Uygun bir kapta karıştırıyoruz.
- Kavanoza bastırarak yerleştiriyoruz.
- Yarı yarıya sıvı ve zeytin yağı ekliyoruz.
- Yağ oranı kesinlikle biberleri geçmesi gerekiyor.
- Durdukça lezzet kazanan, yemeklerin üstüne katık olarak, bilhassa orta doğu mutfağına yakıştırdığım bir topping.
- Kullandıkça yağ eklemeyi unutmayınki biberler bozulmasın.
Afiyet olsun.