Zeytinyağlı Ispanak Kökü Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg ıspanağın kök kısmı sapları ile
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet domates rendesi
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 kesme şeker
- 1 tutam tuz
- Zeytinyağı yada sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- İnce doğranmış soğan ve sarımsağı geniş bir tencereye alalım.
- İçerisine jülyen doğranmış havuçları ek edip, biraz yağda soteleyelim.
- Yıkanmış pirinç ve domates rendesini ek edip, tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
- Ispanak köklerini şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirelim.
- Soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.