Zayıflatan Enfes Meze Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet kapya biber
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağ
- Çok az ölçüde sıvı yağ
- Dövülmüş ceviz
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biberi küp küp doğrayalım.
- Tavaya zeytinyağı koyalım ısınınca biberleri atalım.
- Bir yandan kabak ve havucu rendeleyelim.
- Biberler kavrulunca üzerine havuç ve kabağı ekleyip üzerine tuz atıp kavuralım.
- Diğer yandan sarımsaklı yoğurdumuzu yapalım.
- Sos tavasına az ölçüde yağ ve pulbiber,cevizi ekleyip bir ölçü kızdıralım.
- Tavada kavrulan sebzelerimizi soğutmaya bırakalım.
- Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp karıştıralım.
- Karıştırdıkran daha sonra servis tabağına alalım.
- En son üzerine cevizli sostan döküp afiyetle yiyebilirsiniz.