Yumurtalı Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtalı Patlıcan Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet patlıcan
- Sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2~3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları soyup, dilimleyip, tuzlu suda bekletelim. Acı suyu çıkınca duralayıp, bir peçete sayesinde patlıcanları kurulayalım.
- Diğer taraftan derin bir tavaya sıvı yağ koyalım ve kızdıralım. 2 yumurtayı yarım çay kaşığı tuz ekleyerek bir kasede çırpalım.
- Kuruladığımız patlıcanları yumurtaya bulayıp, kızgın yağa atalım, önlü gerili kızarınca peçete koyduğumuz tabağa alalım fazla yağını bıraksın.
- sonrasındasında diğer tabağa alalım. Tüm patlıcanlara birebir süreci uygulayalım. Farklı bir tavaya zeytinyağı koyalım.
- Üzerine küçük küçük doğradığımız domateslerimizle 2 dış sarımsağı rendeleyerek ekleyelim. Çok az da tuz ekleyelim.
- Domatesler yumuşayınca kızarttığımız patlıcanların üzerine dökelim. Afiyet bal şeker olsun.
Yumurtalı Patlıcan Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı