Yulaflı Mercimekli Köfte

Podhani

Global Mod
Global Mod
Yulaflı Mercimekli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı eti lifalif ince öğütülmüş yulaf
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Yulaflı Mercimekli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kuru fasulyeyi haşlayın akabinde tencerenin içine yıkanmış süzülmüş kırmızı mercimeği bırakın.
  2. Ardından üzerine suyu ek ederek bir arada mercimeğimiz suyunu çekene kadar orta ateşte mercimeği pişirin
  3. Ardından pişen mercimeğin üzerine eti, lifalif ince öğütülmüş yulaf ezmesi ve irmiği bırakın bir arada karıştırın tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika dinlendirin.
  4. Maydanozları ince ince doğrayın akabinde taze soğanı ince ince doğrayın, akabinde haşlanmış kuru fasulyeyi rondodan çekin.
  5. Dinlenmiş mercimeği yoğurma kabına alın ve bir tavada zeytinyağını, biber salçasını kavurun, ocağın altını kapatıp, salçalı sosa karabiber, pulbiberi, kimyonu bırakarak karıştırın.
  6. Ardından salçalı sosu mercimeğin üzerine bırakın, akabinde püre halindeki kuru fasulyeyi mercimeğe ek ederek birlikte köftemizi 5 dakika yoğurun.
  7. Ardından maydanoz ve taze soğanı ek ederek 2 dakika yenidendan yoğurun köftemizi istediğiniz hali vererek servis tabağına bırakın afiyet olsun. Su bardağı ölçüsü 200ml.
Yulaflı Mercimekli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst