Yulaflı Mercimekli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı eti lifalif ince öğütülmüş yulaf
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 2.5 su bardağı su
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuru fasulyeyi haşlayın akabinde tencerenin içine yıkanmış süzülmüş kırmızı mercimeği bırakın.
- Ardından üzerine suyu ek ederek bir arada mercimeğimiz suyunu çekene kadar orta ateşte mercimeği pişirin
- Ardından pişen mercimeğin üzerine eti, lifalif ince öğütülmüş yulaf ezmesi ve irmiği bırakın bir arada karıştırın tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika dinlendirin.
- Maydanozları ince ince doğrayın akabinde taze soğanı ince ince doğrayın, akabinde haşlanmış kuru fasulyeyi rondodan çekin.
- Dinlenmiş mercimeği yoğurma kabına alın ve bir tavada zeytinyağını, biber salçasını kavurun, ocağın altını kapatıp, salçalı sosa karabiber, pulbiberi, kimyonu bırakarak karıştırın.
- Ardından salçalı sosu mercimeğin üzerine bırakın, akabinde püre halindeki kuru fasulyeyi mercimeğe ek ederek birlikte köftemizi 5 dakika yoğurun.
- Ardından maydanoz ve taze soğanı ek ederek 2 dakika yenidendan yoğurun köftemizi istediğiniz hali vererek servis tabağına bırakın afiyet olsun. Su bardağı ölçüsü 200ml.