Yuğurtlu Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet közlemelik patlıcan
- 3 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlarımızı evvela bıçakla birkaç yerinden bıçakla delelim ve kabuğu kolay soyulacak kıvama gelene kadar közleyelim.
- Közledikten daha sonra kabuklarını soyalım. Başka bir yerde yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarımsakları az tuzla çırpalım.
- Ilıyan patlıcanlarımızı ince ince kıyalım, az tuz ile karıştırıp, bir tabağa alalım, üzerine sarımsaklı mayonezli yoğurtlu karışımımızı ekleyelim.
- En üstüne zeytinyağı ve pul biberimizi ekleyelim. Servise hazır; afiyet olsun ????