Yoğutlu Sarımsaklı Pancar Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo pancar
- 1 tane iri kuru soğan
- 4 diş sarmısak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım kilo yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pancarı soyup küp küp doğruyalım.
- Kuru sağanı da küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
- Doğradığımız pancarları soğana ekleyip yumuşayana kadar 10. Dakika kadar kavuralım.
- Sarımsakların 2 adedini doğrayıp iki adedini rendeleyelim tuzunuda koyalım.
- Beş dakika daha kavurup altını kapatalım.
- Yoğurdumuza bir diş sarımsağı rendeleyelim.
- Tuzunu koyup pancarımızın bir kısmını yoğurtla karıştıralım.
- Servis tabağımıza koyalım.
- Bir kısmını da sade olarak yoğurtlu pancarın üzerine koyalım.
- Zeytinyağınıda üzerine gezdirip istediğimiz biçimde servis yapalım. Afiyet sıhhat olsun.