Yoğurtlu Zerzevat Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 2 orta uzunluk kabak
- 4 orta uzunluk havuç
- 2 büyük uzunluk kırmızı biber
- Maydanoz
- Yoğurt
- Mayonez
- Sarımsak
- Tuz ve karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kırmızı biberlerin yıkadıktan daha sonra fırını közlenmesi için koyuyoruz öteki bir yandan karnabaharları küçük küçük parçalayıp suyuna tuz katarak haşlıyoruz.
- Öteki bir taraftan kabak ve havucu rendeleyip az bir zeytinyağında soteliyoruz, sotelerken içerisini tuz ve karabiber katıyoruz.
- Fırında közlenen biberli konutumuzun kabuklarını soyup ince ince dilimliyoruz sotelenen ve haşlanan karnabaharla karıştırıyoruz.
- Öbür bir yandan bir kaseye yoğurdu alıp içerisine 2 yemek kaşığı mayonez katıp 3 orta diş sarımsak rendeliyoruz.
- Hazırlanan yoğurtlu karışımı sebzelerin içerisine döküp karıştırıyoruz karıştırdıktan daha sonra servise aldığımız salatamızın üzerine maydanozları yıkayıp ince ince kıydıktan daha sonra üzerine süsleme yapıyoruz afiyet olsun.