Yoğurtlu Tavuklu Sultan Mezesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Ben günüm için ölçüsü fazla yaptım, daha az yapılabilir????.
Yoğurtlu Tavuklu Sultan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 700-800 gram tavuk göğüs eti
- 2 diş sarımsak
- 1,5- 2 kg katı yoğurt
- 1 su bardağı kadar irice kıyılmış ceviz
- 6-7 kornişon ( taze salatalık ta olur)
- Dereotu
- 2-3 kaşık zeytinyağı
- 2-3 kaşık mayonez
- Tuz, karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tavuk göğüs etini kaynatıyoruz.
- Kaynayan tavuk etlerini küçük doğruyoruz.
- Suyunu çorbada kullanmak üzere ayırıyoruz.
- Turşuları yahut salatalıkları küçük doğruyoruz.
- Sarımsağı tuzla ezip yoğurtla karıştırıyoruz.
- Tüm gereçleri karıştırıyoruz.Nefis mezemiz servise hazır.
Ben günüm için ölçüsü fazla yaptım, daha az yapılabilir????.
Yoğurtlu Tavuklu Sultan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı