Yoğurtlu Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 -3 adet orta uzunluk kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı su
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanlar kabukları soyulup yarım ay biçiminde istenilen incelikte doğranır.
- Üzerine zeytinyağı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavrulur.
- hemen sonrasında şeker ve su eklenip karamele bi kıvam aldıktan daha sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- ondan sonrasında baharatlar nar ekşisi eklenip karıştırılır.
- En son sarımsak ve yoğurt da eklenip karıştırılarak servis tabağına alınıp üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.