Yoğurtlu Soğan Mezesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 tane kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı siyah biber
- 2 yemek kaşığı yağ
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 kase süzme yoğurt
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanları soyup yıkadıktan daha sonra dörde bölüyoruz ve elimizle soğanın yapraklarını ayıklıyoruz .
- Yağı tavaya alıyoruz ,soğanlar karamelize olana kadar pişiriyoruz.
- Tuz ve başka baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- çabucak sonrasında doğradığımız maydanozları da ekliyoruz.
- Karamelize olmuş soğanlarımızı soğumaya bırakıyoruz.
- Süzme yoğurdu tabağa alıp kaşık sayesinde yayıyoruz.
- Karamelize soğanları üzerine bırakıyoruz ,servise hazır afiyet olsun.