Yoğurtlu Soğan Meze (Salata) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet soğan
- 1 kase yoğurt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 adet ceviz
- 1 tatlı k nane
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanlar piyazlık olarak doğranır parmak kalınlığı formunda olacak biçimde.
- daha sonra ocağa alınır üzerine sıvı yağ tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker atılır kısık ateşte orta ara karıştırarak pişilir bu müddet en az 20 dk olmalı yoksa soğanlar çığ kalabiliyor tabi bu evre damak zevkine göre ayarlanmalı pişen soğanlar.
- Yoğurt ile karıştırılır karabiber ve tuz atılıp, servis tabağına alınır.
- Yağ, kırmızı toz biber, ceviz ve nane tavaya alınır, 1-2 dakika kavrulur, servis tabağına alınan soğanların üzerine dökülür. Afiyet olsun.