Yoğurtlu Semizotu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 bağ semizotu
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Ceviz (isteğe bağlı)
Not EkleTarifi Yazdır
- Etin, tavuğun yanına epey hoş bir meze, isterseniz semizotunu pişirmeden de incecik kıyıp yoğurtla buluşturabilirsiniz.
- Benim dişime geldiği için azıcık yumuşatmak için tavada bir ölçü çevirdim.
- Ayıkladığımız semizotunu doğrayıp, tavada birkaç sefer saldığı suyu çekene kadar pişiriyoruz.
- Diğer taraftan sarımsaklarımızı tuz ile havanda dövüp yoğurda ekliyoruz.
- Soğuyan semizotumuzun üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküp, üzerine de yağda birkaç çevirdiğimiz pul biberleri döküyoruz.
- İsteğe bağlı olarak üzerine ceviz de serpebilirsiniz. Afiyet olsun.