Yoğurtlu Semizotu Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 bağ semizotu
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 adet kırmızı soğan
- 1 tutam dereotu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı olağan yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 kase mısır
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Zeytinyağ
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Semiz otunun yapraklarını ayıklayıp yıkıyoruz .
- Soğanları piyazlık doğrayıp şeker ve az zeytinyağ ile soteliyoruz orta ara 1 yemek kaşığı su ek ediyoruz.
- Karamelize soğan yapıyoruz .
- Patatesleri küp doğrayıp haşlıyoruz.
- Derin karıştırma kasesine patates ,soğan, doğradığımız dereotu, semizotu hepsini karıştırıyoruz .
- Kasede yoğurt ,mayonez ,mısır, sarımsak tozu ,tuz hepsini karıştırıp semizotunun üstüne döküyoruz karıştırıyoruz ,servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine cevizi zeytinyağ ile kavurup en son kırmızı toz biberi ek edip salatanın üstüne döküyoruz.Afiyetle tüketiyoruz.