Yoğurtlu Şehriyeli Tavuk Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 300 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı şehriye
- 1 kutu mısır
- 3 -4 adet kornişon salatalık turşusu
- 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
- Yarım demet dereotu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 4 yemek kaşığı mayonez
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsünü kaynar suya koyarak haşlayalım.
- Haşlanan tavuk göğsü soğuması için başka bir kaba alınıp modüllere ayıralım.
- Başka bir tavada sıvı yağ koyup şehriyenizi kavuralım.
- Suyunu ekleyelim suyunu çekince altını kapatalım. Dinlenenmeye bırakalım.
- Kırmızı biber, dereotunu, kornişon turşuyu doğrayın.
- Bütün materyalleri geniş bir kaba alıp karıştıralım.
- Tavuk göğsünü küçük küçük kesimlere ayıralım.
- Şehriyeyi soğuyunca ekleyelim.
- Farklı bir kasede yoğurt ve mayonezi karıştıralım. Şehriyeli karışım üstüne karıştıralım. Servise hazır.