Yoğurtlu Pazılı Misket Köfteler

Podhani

Global Mod
Global Mod
Yoğurtlu Pazılı Misket Köfteler Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 1 kase suyu alınmış yahut süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Köftesi için;

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Su
Köfte sosu için;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 3 yemek kaşığı kaşığı domates sosu(yoksa domates rendesi)
  • Tuz
  • Karabiber
Yoğurtlu Pazılı Misket Köfteler Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle köftelik bulgur ve irmiği yoğurma kabına alın ve üzerine sıcak su ekleyip 10 dk dinlendirin.
  2. Bu ortada pazıları yıkayıp ince ince doğrayın ve tencereye alın.
  3. Üzerine sıcak su ekleyip 2 taşım kaynatıp süzün ve soğuk sudan geçirin ve elinizle düzgünce suyunu sıkıp bir kaba alın.
  4. Dinlenen köftenin un hariç başka materyalleri de ekleyip azar azar su elimize alıp yoğurun ve üzerine unu ekleyip tekrar 5 dk daha yoğurup 10 dk üzerini kapatıp dinlendirin.
  5. hemen sonrasında küçük misketler yapıp misketleri haşlayıp suyunu süzün. (bu ölçü için köfteler biraz fazla yarısını haşlandıktan daha sonra difrize koyup çabucak sonrasında kullanabilirsiniz)
  6. Sosu için sıvı yağ ve salçayı tavaya alın ve kavurun üzerine domates sosunu tuz ve baharatları ek edin ve 1-2 dk kavurun.
  7. Üzerine köfteleri ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  8. Pazı yoğurt ve sarımsağı bir kasede karıştırın ve servis tabağına alıp tabağa yayın.
  9. Üzerine köfteleri de yerleştirip ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın afiyet olsun ????????.
Yoğurtlu Pazılı Misket Köfteler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst