Yoğurtlu Patetes Salatası Püre Halinde Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet büyük uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet turşu salatalık
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Domates maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler soyulur, yıkanır iri biçimde doğranır, tencereye alınır. Patateslerin üzerine çıkmayacak kadar su katıp kaynatılır. bu türlü çabuk pişiyor.
- Tabanında azıcık su olur oda süzülür, püre haline getirilir.
- Sıcağıyla tereyağı, zeytin yağı katılıp karıştırılır sıcağıyla tereyağı erimesi açısından.
- Tuz, karabiber, küçük küp biçiminde doğranan salatalık turşusu ek edip karıştırılır.
- Uygun bir kabın alt kısmı ıslatılır, yapışmasın.
- Patates püresi kaba yayılır.
- Kasedeki yoğurta 2 diş sarımsak rendelenip, karıştırılır, patates karışımının üzerine düzgün bir biçimde yayılır.
- İstenilen biçimde süslenir ben maydanoz domatesle süsledim.
- İsterseniz kırmızı biber naneylede süsleyebilirsiniz dileğe kalmış. Afiyet olsun????????.