Yoğurtlu Pancar Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet orta uzunluk pancar
- 2 diş sarımsak
- 4-5 adet kornişon turşu
- 1 tutam dereotu
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Pancarları soyun ve suda haşlayın hayli yumuşamayacak biraz canlı kalacaklar.
- Pancarlar soğuyunca rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
- Sarımsağı ezin, yoğurt ve pancar ile karıştırın.
- Kornişon turşuları küp küp doğrayın, dere otunu da doğrayıp, öteki gereçlerle karıştırın.
- Ben kare kalıpla hal verdim, dilerseniz minik kaselere de koyup, karşıt çevirip, hal verebilirsiniz.