Yoğurtlu Pancar Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet orta uzunluk pancar
- 1 adet yeşil elma
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı olağan yoğurt
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 5 kısım dereotu
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Pancarların kabuğu soyulur dörde bölünür .
- Tencereye alınır üzerini geçecek kadar su ek edilir .
- yavaşça yumuşadıktan daha sonra rendelenir.
- Yeşil elmayı kabuğu soyulup rendelenir pancarla karıştırılır.
- Yoğurdun içine sarımsak rendelenip karıştırdıktan daha sonra pancarın üzerine ek edilir .
- Zeytinyağı mısır ,ceviz ,tuz ekleyip yeterlice karıştırın.
- Ceviz ve dereotu ile süsledikten daha sonra servise hazırdır deneyenlere afiyet olsun