Yoğurtlu Naneli Fresh Meze Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurtlu Naneli Fresh Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1-2 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 5-6 kol nane yaprağı
- Yarım yeşil elma ( ince ince dilimlenmiş )
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet ayıklanmış nar taneleri
Not EkleTanımı Yazdır
- Süzme yoğurdu tabağa alın tuz, biber ekleyip hepsini harmanlayın ve yoğurdu tabağa güzelce yayın.
- Yoğurdun üstüne biraz zeytinyağ gezdirin. Artık yağlı yoğurdun üstüne ayıklanmış yıkanmış ve( kesinlikle anma kesinlikle ) kurulanmış nane yapraklarını serpiştirin.
- Elmaları ince ince doğrayın sıkılmış limon suyuna daldırıp çıkarın devamında da onları da yoğurdun üstüne ekleyin.
- En son olarak en üste de ayıklanmış nar tanelerini gelişi hoş serpiştirin. Şayet tabağı yemek için 2-3 saat bekletecekseniz hazır olan tabağın üstüne streç sinema çekip buzdolabında bekletin. Hepsi bu kadar. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Naneli Fresh Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı