Yoğurtlu Mercimek Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Nane
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- Küçük uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Pul biber, kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimek ile arpa şehriyeyi farklı tencereler haşlanır.
- Süzülüp soğumaya alınır.
- Bir kaba yoğurt ve mayonez alınır çabucak sonrasında dövülmüş sarımsak eklenir karıştırılır.
- Soğuyan mercimekle şehriyeler eklenir. Tuz ek edilir.
- Tavaya sıvı yağı alıp doğranmış soğanlar sotelenir.
- Salça eklenir ,baharatlar eklenir ,kokusu çıkana kadar kavrulur .
- sonrasındasında haşlanmış nohut ek edilir 2-3 dk kavrulur ,ocaktan alınır ve yoğurtlu salatanın üstüne gezdirilir.
- Üzerine 1 tutam nane ek edilir. Afiyet olsun.