Yoğurtlu Mantar Meze Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 12-14 adet orta uzunluk mantar
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
- 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber
- ½ çay kaşığı kimyon
- ½ çay kaşığı karabiber
- Bir fiske tuz
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- Dereotu
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarları ince doğruyoruz.
- Tavamıza yağımızı alıp, mantarlarımızı sulandırmadan soteliyoruz.
- İndirmeye yakın baharatlarımızı atıp şu biçimde bir kavuruyoruz.
- Diğer tarafta sarımsak ve yoğurdumuzu uygunca çırpıyoruz.
- Servis yapacağımız tabağa yayıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz mantarlarımızı üzerine döküp doğranmış dereotuyla servis yapıyoruz. Şimdiden afiyetler olsun