Yoğurtlu Közpatlıcanlı Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet közlemiş patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 250 gram yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram kuzu eti
- 3 baş soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe göre baharat
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda patlıcanları közlüyoruz.
- Güzelce temizledikten daha sonra küçük küçük kıyıyoruz.
- Üzerine yoğurt sarımsak ve tuz ek ediyoruz ve yeterlice karıştırıyoruz.
- hemen sonrasında soğanları ve sarımsağı küp küp doğrayıp bir pişirme kabına alıyoruz.
- Üzerine eti ekleyip salçasınıda koyup pişmeye bırakıyoruz.
- Bir servis tabağına birinci vakit içinderda yoğurtlu köz patlıcandan koyup çabucak sonrasında pişen sote den üzerine ek ediyoruz ve servis ediyoruz çık lezzeti oluyor