Yoğurtlu Köz Patlıcan Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 tane patlıcan
- 2 tane kırmızı kapya biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Pul biber
- Birazcıkta sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları ve biberleri közlüyoruz ondan sonrasında sıvı yağda közlediğimiz patlıcan ve biberleri kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan daha sonra yoğurt ve rendelediğimiz sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz üzerinede sıvı yağda kavurduğumuz pul biberi ekliyoruz. (ben yazın közlediğim patlıcanlardan yaptım buzluktan çıkardım. ) afiyet olsun.