Yoğurtlu Köz Biber Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet kapya biber
- 1 kase süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 kahve fincanın yarsısı ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kapya biberi közleyin.
- Pişen biberleri dışını soyup içini temizleyin.
- Biberi küçük küpler halinde doğrayın.
- Cevizi rondodan geçirip ister toz halinde isterseniz biraz büyük modüller halinde biberin üzerine dökün.
- Üzerine sarımsak rendeleyin.
- Süzme yoğurt dökülür ve mayonez ekleyip karıştırın.Damak zevkine bakılırsa bir ölçü tuz ve az ölçüde yağ döküp karıştırın ve servise hazırdır.