Yoğurtlu Karnabahar (Meze) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet karnabahar
- 1 kase yoğurt
- Tuz
- Birkaç diş sarımsak
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle istenilen kadar karnabahar çiçekleri ayıklanır güzelce yıkanır, tencereye temalır üzerini kaplayacak biçimde sıcak su koyulur 5-6 dakika kaynatılır fazla haşlamayın dikkat edin.
- sonrasındasında süzülür sunum tabağına sapları dik olacak biçimde koyulur soğuması beklenir.
- O sırada yoğurdu ve sosu hazırlayın yoğurdu güzelce çırpın tuz ve sarımsak ekleyin.
- Soğuyan karnabaharın üzerine dökün üzerine de sosu ek edin yemeye hazır şahane bir lezzet