Yoğurtlu Karnabahar Kavurması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım karnabahar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1 sarımsak
- Yoğurtlu sosu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
- İstek eden arttırabilir
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda karnabaharları yıkayalım, çabucak sonrasında kurutalım.
- daha sonra kesme tahtası üzerine alıp küçük küçük keselim.
- Geniş bir tavaya yağı alıp, ısıtalım.
- Üzerine karnabaharları ekleyip, pembeleşene kadar kavuralım.
- Tuzunu ek edelim sarımsağı rendeleyelim karıştıralım.
- 5 dakika daha kavuralım. Servis tabağına alalım????
- Yoğurtlu sosumuzu hazırlayalım. Bir kase yoğurt rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştıralım????
- ondan sonrasında servis tabağına aldığımız karnabaharları üzerine dökelim????
- Son olarak tereyağını yakalım onu da üzerine gezdirelim????
- İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz ???????? Bu tanım esinle mükemmel lezzetler tarafınca düzenlenen tanımdan yapılmıştır ????????