Yoğurtlu Karamelize Soğan Mezesi Tanımı İçin Gereçler
Karamelize soğan için
Not EkleTanımı Yazdır
Karamelize soğan için
- 1 tane orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Limon suyu
- Karabiber
- Tuz
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Zeytinyağı
- Tereyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı epey ince olmayacak biçimde piyazlık doğradım.
- Tavaya alıp üzerine toz şeker,biraz zeytinyağı ekleyip kısık ateşte soğanlar karamelize olana kadar pişirdim.
- Karamelize olan soğanı doğrama tahtasına alıp,hafifçe soğuduktan daha sonra küçük küçük doğradım.
- Sosu için yoğurdu tuz, karabiber, limon suyu,mayonez ile uygunca karıştırdım.
- İçine karamelize soğanı ek edip harmanlayıp servis tabağına açtım.
- Üzeri için.Tavada biraz zeytinyağı ve tereyağı ile haşlanmış nohutu kısık ateşte kavurdum.
- Baharatlarını ek edip ,kızarmış nohutu yoğurdun üzerine döküp salatamı tamamladım????