Yoğurtlu Karamelize Soğan Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Yoğurtlu Karamelize Soğan Mezesi Tanımı İçin Gereçler

Karamelize soğan için

  • 1 tane orta uzunluk kuru soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Limon suyu
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için

  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
Yoğurtlu Karamelize Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanı epey ince olmayacak biçimde piyazlık doğradım.
  2. Tavaya alıp üzerine toz şeker,biraz zeytinyağı ekleyip kısık ateşte soğanlar karamelize olana kadar pişirdim.
  3. Karamelize olan soğanı doğrama tahtasına alıp,hafifçe soğuduktan daha sonra küçük küçük doğradım.
  4. Sosu için yoğurdu tuz, karabiber, limon suyu,mayonez ile uygunca karıştırdım.
  5. İçine karamelize soğanı ek edip harmanlayıp servis tabağına açtım.
  6. Üzeri için.Tavada biraz zeytinyağı ve tereyağı ile haşlanmış nohutu kısık ateşte kavurdum.
  7. Baharatlarını ek edip ,kızarmış nohutu yoğurdun üzerine döküp salatamı tamamladım????
    ❤
    ????denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.
Yoğurtlu Karamelize Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst