Yoğurtlu Kabak Meze Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2-3 adet kabak
- 1 kaşık zeytinyağ
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 kase haşlanmış mısır (İsteğe nazaran)
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam dere otu
- 1 büyük kase yoğurt
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabakları rendeleyip suyunu sıkarak tavaya alıyoruz.
- Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip 5 dk kadar kavurup ocaktan alıyoruz.
- Ayrı bir tencere şehriyeleri haşlıyoruz, süzdükten daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Karıştırma kabına kabak, şehriye, mısır, ince doğranmış dere otu koyup karıştırıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyip tuzunu da koyup servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine bir yemek kaşığı tereyağ ve pul biber eritip koyuyoruz, deneyeceklere afiyet olsun