Yoğurtlu Kabak Meze

Podhani

Global Mod
Global Mod
Yoğurtlu Kabak Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 adet kabak
  • 1 kaşık zeytinyağ
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 kase haşlanmış mısır (İsteğe nazaran)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam dere otu
  • 1 büyük kase yoğurt
  • Tuz
Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Pul biber
Yoğurtlu Kabak Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kabakları rendeleyip suyunu sıkarak tavaya alıyoruz.
  2. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip 5 dk kadar kavurup ocaktan alıyoruz.
  3. Ayrı bir tencere şehriyeleri haşlıyoruz, süzdükten daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  4. Karıştırma kabına kabak, şehriye, mısır, ince doğranmış dere otu koyup karıştırıyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyip tuzunu da koyup servis tabağına alıyoruz.
  6. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağ ve pul biber eritip koyuyoruz, deneyeceklere afiyet olsun
    ✨
    ????.
Yoğurtlu Kabak Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst