Yoğurtlu Jülyen Havuç Salata

Podhani

Global Mod
Global Mod
Yoğurtlu Jülyen Havuç Salata Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Üzerine

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet ayıklanmış kıyılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı toz biber
Yoğurtlu Jülyen Havuç Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Havucun her türlüsünü severim.Özellikle yoğurtlu salatası epeyce oldukça daha hoş oluyor.Ben biraz görsel olsun diye jülyen doğrayarak yaptım tavsiye ederim.

  1. Temizlenip yıkanmış havuçları jülyen doğrayalım.
  2. Tavaya zeytinyağ koyup üzerine havuçları dökelim.
  3. Daima karıştırarak soteleyelim.
  4. Üzerine tuz atalım.Havuçları epeyce öldürmeyin yavaşça canlı kalsın çatala dolanacak kadar yumuşak olması kâfi.
  5. Pişen havucu ocaktan alalım.
  6. Öteki tarafta tuz ezilmiş sarımsak ve yoğurdu karıştıralım.Ben sulu yoğurdu tülbentde biraz süzdürerek kullanıyorum.
  7. Havuçla yoğurdu yeterlice karıştıralım.
  8. Servis tabağına alalım.
  9. Sıvıyağda ceviz kırıkları ve toz biberi yavaşça kavuralım ve salatanın üzerine dökelim. Salatamız servise hazır. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Jülyen Havuç Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst