Yoğurtlu Jülyen Havuç Salata Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Havucun her türlüsünü severim.Özellikle yoğurtlu salatası epeyce oldukça daha hoş oluyor.Ben biraz görsel olsun diye jülyen doğrayarak yaptım tavsiye ederim.
- 4 adet havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet ayıklanmış kıyılmış ceviz
- 1 çay kaşığı toz biber
Not EkleTanımı Yazdır
Havucun her türlüsünü severim.Özellikle yoğurtlu salatası epeyce oldukça daha hoş oluyor.Ben biraz görsel olsun diye jülyen doğrayarak yaptım tavsiye ederim.
- Temizlenip yıkanmış havuçları jülyen doğrayalım.
- Tavaya zeytinyağ koyup üzerine havuçları dökelim.
- Daima karıştırarak soteleyelim.
- Üzerine tuz atalım.Havuçları epeyce öldürmeyin yavaşça canlı kalsın çatala dolanacak kadar yumuşak olması kâfi.
- Pişen havucu ocaktan alalım.
- Öteki tarafta tuz ezilmiş sarımsak ve yoğurdu karıştıralım.Ben sulu yoğurdu tülbentde biraz süzdürerek kullanıyorum.
- Havuçla yoğurdu yeterlice karıştıralım.
- Servis tabağına alalım.
- Sıvıyağda ceviz kırıkları ve toz biberi yavaşça kavuralım ve salatanın üzerine dökelim. Salatamız servise hazır. Afiyet olsun.