Yoğurtlu Erişte Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı kadar erişte (ben renkli olanı kullandım sade de olabilir)
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 500 gr yoğurt
- 7 8 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı mısır konserve
- 1 adet kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş yeşil soğan (İsteğe bağlı)
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tencereye şu alıp kaynatalım daha sonra bir cimcik tuz atıp erişteyi koyup haşlayalım erişte haşlandıktan daha sonra soğuk suyla yıkayıp süzüp, bir kenara alalım.
- Konserveden çıkarttığımız mısırlarıda yıkayalım konserve tadı kalmasın kornişon turşularıda küp küp keselim kırmızı biberide birebir küçücük kesip tavaya yağ koyup soteleyip kenara alalım.
- Şimdi asıl sürece geçelim yoğurdu ve mayonezi bir kaba alıp tuzunuzda ek edip karıştıralım üzerine kurtulmuş soğanı ek edelim, daha sonra erişte ve öbür materyalleri ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
- Üzeri için; tavaya yağını ek tozbiberle birlikte kızdıralım biraz soğuduktan daha sonra salatamızın üzerine kaşık sayesinde dökelim. Afiyet olsun.