Yoğurtlu Erişte Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım paket erişte
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 7-8 adet kornişon turşu
- 1 kase süzme yoğurt (Normal yoğurt kullananlar 2 yemek kaşığı maydanoz ekleyebilir)
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye su koyulur biraz tuz atılır erişteler suda haşlanır ve suyu süzülür, soğumaya bırakılır.
- Tavaya yarım yemek kaşığı sıvı yağ koyulur ve havuçlar sotelenir kenara alınır.
- Uygun karıştırma kabına haşlanmış erişte, küçük doğranmış kornişon turşu, konserve bezelye, sotelenen havuç alınır.
- Öteki bir kapta yoğurt, rendelenmiş yada ezilmiş sarımsak ve epey az tuz karıştırılır ve hazırlanan salatanın üzerine dökülür.
- Gereçleri ezmeden yavaşça karıştırarak servis tabağına alınır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun