Yoğurtlu Biber (Biber Borani) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet kırmızı biber
- Yoğurt
- 2 diş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberleri boylamasına ikiye kesip içlerini temizliyoruz ve halka halka kesip doğruyoruz.
- Akabinde tavaya biraz sıvı yağ alıp biberleri kavuruyoruz.
- Onlar kavrulurken yoğurdun katı kısmından alıp sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
- Biberler yumuşayana kadar kavurduğumuz biberlerin altını kapatıp ılımasını bekliyoruz.
- Sıcaklığı çıkan biberleri sarımsaklı yoğurtla buluşturup bir tutam tuz atıyoruz.
- Servis edeceğimiz tabağa alıp tavada kalan biberin yağını üzerine gezdiyoruz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.