Yeşil Mercimekli Şehriye Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 7-8 kaşık süzme yoğurt
- 1 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Kimyon, karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Yeşil mercimek ve arpa şehriyeyi başka tencerelerde haşlayalım.
- Haşlanıp yumuşadıktan daha sonra süzelim ve soğumaya bırakalım.
- Maydanoz ve sarımsakları ince ince kıyıp, yoğurdu çırpalım ve bütün materyalleri karıştıralım.
- Üzeri için uygun bir tavaya sıvı yağ alınır, soğan yemeklik doğranır ve tavaya eklenir.
- Pembeleşmeye başlayan soğanlara salça ek edilip kavrulur.
- ondan sonrasında nohut ve baharatlarda eklenir ve sotelenir.
- Son olarak su ek edilip çekene kadar pişirilir.
- İster servis tabağına ,ister kaselere salatamız hisse edilir ve üzerine hazırladığımız karışımdan dökülür.Afiyet olsun