Yeşil Mercimekli Nohut Mezesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 adet kapya biber
- 2 – 3 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- 7-8 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 ,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı ucuyla kimyon, karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda mercimek ve şehriyeyi farklı tencerelerde haşlayın.
- Haşladıktan daha sonra süzüp soğumaya bırakın.
- Maydanoz ve kapya biberi ince ince doğrayın.
- Bütün gereçleri derin bir kaba alın.
- Tuzunu karabiberini ekleyin.
- En son yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Üzeri için,Zeytinyağında doğradığınız soğanları kavurun.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Baharatları ekleyip karıştırmaya devam edin.
- En son nohutu ekleyip bir iki sefer karıştırın.
- Salatanızı servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız nohutlu sosu dökün. Yeşilliklerle süsleyin. Afiyet olsun ????.